En krämig paj med skinka, gräslök, västerbottenost
En lite "grövre" pajdeg.
Pajrecept kan man aldrig få för många av
Västerbottenost är väldigt gott i paj.
Ingredienser
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl med fullkorn
125 g smör
Ca 2 msk kallt vatten
Fyllning
Ca 100 g skinka i små bitar
75 g västerbottenost, riven
75 g philadelphiaost
3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 krm salt
1 krm curry
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tomater, i skivor
3-4 msk klippt gräslök
Jag bjöd bland annat på denna pajen i helgen och den var verkligen omtyckt. Den tog slut först av alla! Väldigt lättlagad!
Min Skink och gräslökspaj är verkligen krämig och god
Denna bjöd jag grannarna på tillsammans med kräftor. Hade hoppats att det skulle bli över till oss dan efter. Men den gick åt i ett huj. Jättegod. Så lätt att göra också. Denna kommer vi verkligen äta fleer gånger. Värd att rekommendera.
Hej Ros! Hela familjen tyckte jättemycket om din paj. Vi hade dock en annan pajdeg i frysen som vi använde oss av - annars inga förändringar... Kommer absolut att göra den igen!
den ska jag testa idag tack
Verkligen jättegod! Men använde vanlig ost och körsbärstomater, blev riktigt bra.