Het skink och vitlökspasta

Serverar: 4 portioner

Pastan innehåller basturökt skinka, bladspenat, sockerärter, sambal oelek och en färdig pastasås med tomat och rostad vitlök.

Ingredienser

  • 4 port pasta, t ex penne
  • 2-3 msk (5 dl) Arla smör- och rapsolja
  • 1 pkt (120 g) Lönneberga basturökt skinka, strimlad
  • 1 påse (400 g) Findus grön deli bladspenat, paprika, sockerärter
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 förp (390 g) Findus pastasås tomat och rostad vitlök
  • 1 förp (2,5 dl) Kelda laga lätt 5%
  • Parmesan
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisning i saltat vatten. Hetta upp en panna med höga kanter och smält matfettet, fräs skinka och grönsaker i någon minut, tillsätt sambal oelek och låt fräsa med i någon minut. Slå på pastasås och laga lätt. Smaka av med salt och peppar. Slå av vattnet när pastan är klar och lägg tillbaka den i kastrullen. Häll på sås och blanda runt. Servera direkt med riven parmesan på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben