Salamipaj med spenat och fetaost

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

En paj som passar både i vardag och festtider

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 3 dl lantvetemjöl eller vetemjöl
  • 100 gr smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 dl finriven lagrad ost
  • 1 förpackning fryst lättstuvad bladspenat
  • 1 ask fetaost i tärningar
  • 75 gr salami i tunna skivor
  • 3 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • Garnering
  • Oliver
  • Persilja
  • Instruktioner

    Hacka samman kallt matfett med mjölet till en smulig massa. Arbeta gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och samla snabbt ihop till en deg. Lägg degen kallt ½ timme. Tumma ut degen i en låg pajform. Strö hälften av osten i pajformen. Varva sedan fryst spenat, de avrunna fetaosttärningarna, salamiskivor och resten av osten ovanpå. Vispa samman ägg och grädde och häll försiktigt smeten över de övriga ingredienserna i pajformen. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Garnera sedan pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjuranna 22 januari 2013

    Väldigt smakrik och god! Lättarbetad deg. Min paj fick dock grädda i 50 min.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben