Salami/paprikasås till spaghetti

Serverar: 4-6 portioner

Ett gott hopkok

Ingredienser

  • 200 g salami av valfri sort
  • 2 röda paprikor
  • 800 g krossade tomater
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ¼ dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och strimla salamin och fräs i stekpanna tillsammans med pressad vitlök i ca 5 minuter. Rör om hela tiden. Hacka paprikan och tillsätt fräset, lägg på lock och fräs ytterligare 5 minuter.
    2. Tillsätt tomatkrossen och vattnet och koka upp. Sänk värmen och sjud under lock ca 15 minuter. Lyft av locket, rör om ordentligt och låt sjuda 10 minuter till utan lock tills vätskan reducerats till den konsistens du vill ha. Smaka av med salt och peppar och servera med spaghetti

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben