Sallad Barcelona

Serverar: 6 portioner

En sallad med kyckling och skaldjur. Vitlöksbröd smakar ypperligt till.

Ingredienser

  • Kött från 1 grillad kyckling i ca 3 cm bitar
  • 500 g räkor med skal
  • 1 burk kräftstärtar i lake eller 1 burk musslor
  • 6 knappt färdigkokta potatisar
  • 1 pkt saffran
  • 4 msk finhackad röd lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 dl salladsdressing med smak av citron
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 200 g färska champinjoner
  • 4 tomater
  • Pimientosfyllda gröna oliver
  • Hackad persilja
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    Skär potatisen i små tärningar och blanda den med finhackad lök och vitlök. Blanda salladsdressingen med saffran och häll den över potatisen. Låt stå övertäckt i kylen i några timmar så potatisen får den rätta kryddsmaken. Skala räkorna, hacka paprikorna grovt och skiva chamoinjoner och oliver. Klä en skål med salladsblad. Blanda potatisen med övriga ingredienser utom tomaterna och smaka av. Häll ovanpå salladsbladen och dekorera med tomater i klyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben