Sallad med ananas och litchifrukt

Serverar: 4-6 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 1 stor ananas
  • 1 brk litchi
  • 130 g jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 4 msk körsbärsvin (eller koncentrerad körsbärssaft)
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Halvera ananasen på längden och gröp ur halvorna med en sked eller en kniv. Ta bort den hårda stocken. Skär ananasköttet i lagom stora bitar och lägg dom i en skål. Häll av litchifrukten i ett durkslag och blanda dom sedan med ananasen.
    2. Skölj av jordgubbarna och ta bort det gröna. Dela dom på längden och lägg dom sedan i skålen. Sikta över florsockret och häll på körsbärsvinet. Blanda allt ordentligt och ställ kallt ett par timmar. Fördela frukten i ananasskalen och garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben