Sallad med blodgrape

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Matig och nyttig sallad att äta som huvudrätt, gärna tillsammans med kallskuret kött.

Ingredienser

  • 2 dl helt dinkelvete
  • 1 rödlök
  • 2 avokadon
  • 2 blodgrape
  • 1 gurka
  • ½ kruka koriander eller persilja
  • 3 msk pumpakärneolja (eller kallpressad rapsolja)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl kalamataoliver
  • 150 gram skivad rökt kalkon
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla löken. Lägg den i kallt vatten i ca 15 minuter för att mildra smaken.
    2. Koka dinkelvetet enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
    3. Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ut avokadoköttet och skär i skivor. Skala och skär ut hinnfria grapeklyftor. Skala gurkan, skär den på längden och kärna ur. Skär den i skivor. Hacka koriandern/persiljan.
    4. Blanda frukt, grönsaker och koriander/ persilja med olja och vinäger. Salta och peppra väl. Rör i dinkel och garnera med oliver.
    5. Servera gärna med några skivor rökt kalkon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben