Sallad med grillade grönsaker, bacon, oliver och pinjenötter

Serverar: 4 portioner

Matig o annorlunda Sallad

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 3 tsk senap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3-4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 600 g färsk potatis
  • 100 g haricot verts
  • 4 ägg
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 röda paprikor
  • 6 salladslökar
  • 1 pkt bacon
  • 1/2 påse blandsallad
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 3 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och skär den i bitar. Förväll haricot verts i lättsaltat vatten. Löskoka ägg, skala och halvera. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
    2. Finhacka lök och rör ihop med senap, vinäger och olivolja i en stor skål. Smaka av med salt och peppar. Blanda i potatis, haricot verts, ägg och oliver.
    3. Grilla hel paprika, salladslök och baconskivor. Skär grönsakerna i bitar, lägg i skalen och rör om. Vänd ner salladen, persiljan och pinjenötterna. Toppa salladen med de grillade baconskivorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben