Sallad med manchego-ost

Serverar: 4 portioner

Manchego är en spansk lagrad fårost (hårdost) som lagras i minst 3 månader.

Ingredienser

  • 400 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 dl pistagenötter
  • Vinägrett
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 tsk smulad färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rotsellerin i cm stora tärningar. Bryn dem i olivolja i het stekpanna runt om, Minska värmen och stek tills de är mjuka, ca 5 min. Dra av stekpannan. Salta och peppra.
    2. Skär osten i tärningar. Rosta pistagenötterna i torr stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
    3. Blanad rotselleri, ost och nötter i en skål. Häll över vinägrettsåsen och blanda försiktigt. Servera som en osträtt efter huvudrätten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben