Sallad med nobissås

Serverar: 4-6 portioner

Nyttigare variant. Ursprungligen kommer receptet ur en tidning, men jag har modifierat det och det blev supergott.

Ingredienser

  • 2 konservburkar borlottibönor, á 410 g
  • 500 g körsbärstomater
  • 140 g salladsärtor (sugar snaps)
  • 5 finstrimlade salladslökar
  • 1 knippa färsk gräslök, gärna mer, hackad
  • 70-140 g mechesallad (variera med ruccola)
  • Ev 1/3 gurka
  • Nobissås
  • 2 ägg
  • 2 msk pressad citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ½ tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skölj bönorna noga. Lägg upp i ett stort salladsfat. Skölj tomaterna och lägg även om de i salladsfatet. Skölj och hacka salladsärtorna, tillsätt dom tillsammans med örter, salladslök, sallad och eventuellt gurkbitar. Rör om noga med fingrarna, var dock försiktig så salladsbladen inte blir tråkiga.
    2. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och koka i 3 minuter. Gröp ur och lägg innehållet i en liten bunke. Pressa ner vitlöken, tillsätt citronen, dijonsenap och salt och mixa med stavmixer. Tillsätt oljan under tiden du mixar. Ta ur mixern och blanda försiktigt ner yoghurten. Rör om så att det inte är några klumpar.
    3. Precis innan servering, blanda ner dressingen i salladen och vänd om lite. Servera som en måltid (rör då ner lite färskpotatis och brysselkål också och servera till stekt lax) eller som ett tillbehör. Passar även bra på buffebordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben