Sallad med rökt makrill

Serverar: 4 portioner

Underbar sommarmat.

Ingredienser

  • 1 l salladsblad, blandade, gärna med ruccola
  • 500 g färskpotatis, kokt
  • 1 knippe rädisor
  • 4 salladslökar
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 400 g makrillfilé, rökt
  • Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryt salladsbladen i mindre bitar. Skiva potatis, rädisor och lök. Klyfta äggen. Ta bort skinnet och skär fisken i bitar.
    2. Blanda samman dressingen och häll den över potatis, rädisor och lök. Låt gärna stå och dra en stund. Precis före servering vänds salladsbladen i.
    3. Lägg upp på serveringsfat och varva med äggklyftor och makrill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben