Sallad med rökt makrill
Serverar:
4 portioner
Underbar sommarmat.
Ingredienser
1 l salladsblad, blandade, gärna med ruccola
500 g färskpotatis, kokt
1 knippe rädisor
4 salladslökar
4 ägg, hårdkokta
400 g makrillfilé, rökt
Dressing
1 msk dijonsenap
1 msk vinäger
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
Bryt salladsbladen i mindre bitar. Skiva potatis, rädisor och lök. Klyfta äggen. Ta bort skinnet och skär fisken i bitar.
Blanda samman dressingen och häll den över potatis, rädisor och lök. Låt gärna stå och dra en stund. Precis före servering vänds salladsbladen i.
Lägg upp på serveringsfat och varva med äggklyftor och makrill.
Liknande recept
Sallad med rökt vildsvin och blåmögelost
20 min
2
Sallad med ljummen spenat och rökt lax
5
20 min
1
Minibaguetter med rökt makrill
20 min
4-6
Sallad på rökt lax med pepparrot
15 min
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Mättande sallad på mitt sätt
5
Grekisk sallad
4.4
4-6
5
Randig pasta med rökt skinka
2
20 min
4
Matig sallad med cannellinibönor
4
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!