Sallad med sesamkyckling

Serverar: 4 portioner

Apelsin och honung sätter smak på den här grillade kycklingen som serveras med en god dressing.

Ingredienser

  • 3 msk apelsinjuice
  • 2½ msk flytande honung
  • 1 tsk soja
  • 4 kycklingbröstfiléer à 150 g
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 liten gurka
  • ½ tsk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Nymald svartpeppar
  • 250 g blandad grönsallad
  • Klippt gräslök till servering
  • Instruktioner

    1. Hetta upp ugnens grill på medelvärme. Blanda 1 msk apelsinjuice och 1 msk honung med sojan. Pensla blandningen på kycklingfiléerna och lägg dem på grillgallret. Grilla 8-10 minuter på varje sida tills kycklingen är färdig. Köttsaften som rinner ut när man sticker i den tjockaste delen av filén ska vara helt klar.
    2. Lägg över kycklingfiléerna på en skärbräda och strö över rostade sesamfrön. Låt filéerna svalna lätt och skär dem i lagom stora munsbitar.
    3. Halvera gurkan på längden och kärna ur den med hjälp av en sked. Skär gurkan i tärningar. Gör dressingen genom att blanda 2 msk apelsinjuice, 1½ msk honung, senap, vinäger, olivolja och peppar. Rör om ordentligt till en slät dressing.
    4. Lägg kycklingen, grönsalladen och gurkan i en stor salladsskål. Droppa över dressingen och vänd runt så att allt blandas. Strö över klippt gräslök och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben