Sallad med tomat- och vaniljdressing

Serverar: 4 portioner

Med ett gott bröd till.

Ingredienser

  • Dressing
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl tomatjuice
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sallad
  • 2 morötter
  • 8 champinjoner
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 gul zucchini
  • 1 knippa rädisor
  • Ruccolasallat
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med hjälp av en kniv. Blanda vaniljen med tomatjuice, vinäger och olja i en liten kastrull och sjud upp. Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka upp rikligt med saltat vatten. Dela blomkålen i bitar koka dem något i förväg. Skiva de övriga grönsakerna så tunt som möjligt. Låt dem koka i ca 2 min och häll av vattnet. Lägg upp grönsakerna på ett fat och blanda ner tomatdressingen. Toppa med ruccola. Servera gärna med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben