Sallad med tunga

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God som en lunchrätt Jag har provat den god tyckte jag

Ingredienser

  • 250 gr rimmad tunga
  • 3-4 kokta potatisar
  • 1 pkt djupfrysta bönor eller 1 burk konserverade
  • 1 gul lök
  • 2 hårdkokta ägg
  • Sås
  • 1 msk matättika
  • 2 msk ljus senap
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär tungan i strimlor och potatisen i skivor. Tina bönerna eller låt konserverade rinna av. Skala löken och skör den i tunna ringar. Skala äggen och skär dem i klyftor. Blanda ättika och senap och späd med matolja, salta och peppra. Blanda försiktigt tunga potatis bönor och lök i en salladsskålgarnera med äggklyftor servera såsen till eller häll den över strax före servering gott med bröd och smör och en skiva god ost

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben