Salt chokladglass

Serverar: 8 portioner

Det finns ett sätt att få choklad att smaka ännu godare: att tillsätta lite salt!

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1½ dl farinsocker
  • 2 dl standardmjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1-1½ tsk flingsalt
  • 150 g mörk choklad, högst 60%
  • Servering
  • Våffelstrutar
  • Smält choklad
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker pösigt med en elvisp. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm mjölk och grädde i en kastrull tillsammans med vaniljstången och fröna. Låt det sjuda på lägsta värmen i 5 minuter. Låt svalna helt innan du tar upp vaniljstången och slänger den.
    2. Blanda mjölkblandningen med äggsmeten. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt saltet, vispa i smeten. Häll smeten i en glassmaskin. Kör tills det tjocknar. Oftast brukar man behöva frysa glassen ytterligare ett par timmar. Ös i så fall upp smeten och fördela den i en låg form och frys någon timme.
    3. Servera i fina strutar som du vänt i smält choklad och färgat socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben