Saltimbocca på kyckling

Serverar: 4 portioner

Kyckling med salvia, skinka, squash och tomat. God påskmiddag.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 8 salviablad
  • 8 skivor italiensk skinka
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • Smör
  • Ca 1 dl torrt vitt vin
  • 2 mindre squasher
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 liten knippa persilja
  • Ev färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda, tryck till med handflatan. Börja sedan skära som om du skulle skära en ficka och vik därefter ut till dubbel storlek. Täck bitarna med en plastpåse eller plastfolie och stöt dem tunna med en stöt eller kavel.
    2. Dela varje kycklingdel i två. Lägg i salviablad och 1 skiva skinka på varje. Vik dubbel och fäst med tandpetare. Vänd lätt i saltat och pepprat mjöl just före stekningen. Stek i 2-3 msk smör i 3-4 minuter per sida. Kycklingen ska vara genomstekt. Späd mot slutet med vin.
    3. Skölj, torka och skiva squashen tunt. Fräs delad vitlöksklyfta i olja och smör en stund och släng därefter bort den. Tillsätt tomater och squash och fräs under omrörning ca 5 minuter. Tillsätt hackad persilja och ev repad basilika mot slutet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben