Sambal oelek-kyckling

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Jätteenkelt recept som bara kräver 10 minuters arbete sedan sköter ugnen resten! Bra bjudmat!

Ingredienser

  • 2 kg kycklingfile
  • 5 dl crème fraiche (kokbar)
  • 1/2 dl soja
  • 1-1,5 tsk sambal oelek
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. Lägg de frysta eller tinade/färska kycklingfilerna i en ugnsform där alla filer får plats att ligga brevid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen.
    3. Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. (om du använder äkta creme fraiche och vispgrädde så ta den större mängden sambal oelek och soja, använder du lightprodukter så ta den mindre mängden. Smaka gärna av.)
    4. Häll detta över kycklingfilerna. Det är viktigt att filéerna täcks så mycket som möjligt av såsen.
    5. Ställ in i mitten av ugnen i 175 grader i 1,5 timme. Om kycklingfilerna är färska eller tinade så räcker det med 70 minuter.
    6. Servera med potatis, ris, grönsaker eller lyxa till med en potatisgratäng!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben