Samosas med kalkonfyllning

Serverar: 15 portioner

75 kalorier per knyte Om man vill ha starkare kryddning kan man smaksätta med chilipulver.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 275 g kalkonfilé
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 175 g hackad spenat
  • 15 ark filodeg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Skala och finhacka löken, pressa vitlöken. Skölj och torka av kalkonfilén med papper och finhacka den.
    3. Värm 1 tsk av oljan i en låg vid kastrull, tillsätt löken och vitlöken och låt fräsa på svag värme någon minut. Öka värmen något och tillsätt kalkonköttet. Låt allt fräsa ca 5 minuter tills köttet är lätt brynt. Rör om då och då under tiden.
    4. Rör i kryddorna och spenaten, salta peppra och låt blandningen fräsa ytterligare någon minut. Låt den sedan svalna.
    5. Pensla filodegsarken lätt med resten av oljan, lägg tre ark på varandra och dela dem sedan i tre längder, totalt 15 längder.
    6. Lägg en rågad matsked av kalkonblandningen vid ena ändan på varje deglängs, vik in hörnan över fyllningen på snedden. Fortsätt att vika över degen på snedden till trianglar.
    7. Lägg de fyllda degtrianglarna på ett bakplåtspapper på plåt. Pensla ovansidan med olja. Grädda i ugnen tills degen har blivit frasig och fått fin färg, ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben