Somaliska Sambusa ( Samosas )

Serverar: 4-5 portioner

Recept från en Somalisk väninna

Ingredienser

  • Fyllning
  • ½ kg köttfärs
  • 3 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 3 piripiri eller grönpeppar
  • Salt
  • Olja
  • Deg
  • ½ kg vetemjöl
  • Salt
  • 1 dl matolja
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Gör så här med fyllningen: Stek köttfärsen Skär lök, purjolök och piripiri i små bitar. Blanda med kött-färsen i en kastrull. Tillsätt lite olja och salt.
    2. Deg: Blanda vetemjöl och salt i en skål. Tillsätt oljan och blanda med vatten. Dela degen i små bitar och lägg dem på ett mjölat bakbord. Kavla ut dem till stora plattor. Lägg lite olja mellan plattorna. Grädda plattorna.
    3. Lägg köttfärsfyllning på bitarna och vik ihop till 3 kanter Fritera c:a 180 grader några min tills de blivit gyllenbruna

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Endiliona 28 januari 2013

    Vilken värme på fritösen, å hur länge ska de friteras?

    BengtN1 4 februari 2013

    Jag kör lite på känsla men testa 180 gr och fritera tills de blivit gyllenbruna, brukar ta 3-4 min

    Eddie 5 december 2017

    Hej de fick bra att göra de här tack så mucke

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben