Sangria a la Tina

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Läskande gott i sommarvärmen!

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 2 citroner
  • 2 persikor
  • 1 liten burk ananas med saft
  • 2 msk sirap
  • 6 cl Brandy eller conjak
  • 6 cl Cointreau
  • 1 liter rödvin (halvtorrt eller efter smak)
  • 2 dl apelsin eller citron läsk
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna apelsiner, citroner och persikor. Tillsätt ananasen. Blanda frukterna med sirapen.
    2. Tillsätt Brandy och Cointreu
    3. Låt det stå och dra i kylen minst en timme. Fyll därefter på med rödvin och smaka av med apelsin/citron läsk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammakavat 14 oktober 2008

    Hej på dej ..din lyckans ost !! Sitter här på andra sidan klotet ...nästan.... å längtar till Espana.. Det är väl mest gubben min, som har gett sej fasen på att han en dag skall bo där. Kommer att ta kontakt med dej innan vi ger oss dit nästa gång. Jag bodde på Mallorca 1956, i lite mer än ett halvt år. Då var det enormt glest med turister !!! Sist vi var i Spanien ...1977...tror jag. "Chefen" tror att inget hänt ...sen dess, tror jag...... Dreamern' !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben