Wrap är ett lätt sätt att laga en annorlunda och god vardagsmiddag. Rulla bara in strimlat nötkött, lök, zucchini och röd paprika i varma, mjuka tortillor.
Ingredienser
2½ dl rostad paprika i olja på burk
2 msk solrosolja
450 g strimlat mört nötkött, t ex ryggbiff eller flankstek
1 gul lök i klyftor
1 zucchini, tunt skivad
½ tsk milda chiliflingor
1 krm nymald svartpeppar
1½ dl gräddfil
½ dl mexikansk salsa
6 stora vetetortillor
Instruktioner
- Låt paprikan rinna av i ett durkslag. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Lägg i kött, lök, zucchini, paprika, chiliflingor och svartpeppar. Fräs sex-åtta minuter under omrörning tills köttet är brynt och grönsakerna börjar mjukna.
- Blanda gräddfil och salsa i en liten skål. Bred 1 msk gräddfilsröra på varje tortilla. Fördela kött- och grönsaksblandningen på tortillorna och ringla över resten av gräddfilsröran.
- Vik in tre av sidorna på tortillorna, rulla ihop dem och halvera dem. Servera dem varma, gärna med en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)