Santa Fe-wrap

Wrap är ett lätt sätt att laga en annorlunda och god vardagsmiddag. Rulla bara in strimlat nötkött, lök, zucchini och röd paprika i varma, mjuka tortillor.

Ingredienser

  • 2½ dl rostad paprika i olja på burk
  • 2 msk solrosolja
  • 450 g strimlat mört nötkött, t ex ryggbiff eller flankstek
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 zucchini, tunt skivad
  • ½ tsk milda chiliflingor
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1½ dl gräddfil
  • ½ dl mexikansk salsa
  • 6 stora vetetortillor
  • Instruktioner

    1. Låt paprikan rinna av i ett durkslag. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Lägg i kött, lök, zucchini, paprika, chiliflingor och svartpeppar. Fräs sex-åtta minuter under omrörning tills köttet är brynt och grönsakerna börjar mjukna.
    2. Blanda gräddfil och salsa i en liten skål. Bred 1 msk gräddfilsröra på varje tortilla. Fördela kött- och grönsaksblandningen på tortillorna och ringla över resten av gräddfilsröran.
    3. Vik in tre av sidorna på tortillorna, rulla ihop dem och halvera dem. Servera dem varma, gärna med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben