Texmexgryta Santa Fé

Serverar: 4 portioner

Populär gryta bland både stora och små – bekväm att ta med hemifrån och kan värmas vid ankomsten medan packningen bärs in.

Ingredienser

  • 500 g nötkött, eller lövbiff eller rostbiff
  • 2 st vitlöksklyfta, pressade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk olja
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 10 st nachos, krossade
  • Enkel guacamole
  • 2 st avokado
  • 1 tsk citronsaft, pressad
  • 1 krm salt
  • Tillbehör
  • 1 paket potatisklyftor, ungsstekta
  • 1 burk majskorn
  • 4 st tomat
  • 1 paket sallad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små bitar. Blanda det med vitlök, salt och kryddor. Bryn köttet i olja. Häll i vattnet. Låt grytan sjuda 10 min. Rör ner soja.
    2. Tillsätt grädde blandat med mjöl och låt grytan sjuda 3 min. Smaka ev av med mer salt.
    3. Skala och mosa avokadon. Tillsätt citron och salt.
    4. Krossa nachosen och strö dem över grytan vid serveringen. Servera med guacamole och tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben