Saras krämiga citronpaj

Serverar: 7-8 portioner

Hoppla, här hittade jag ett recept som tveklöst förtjänar sin plats på Matklubben!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Citronkräm
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 dl färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    Smält smöret och häll det över mjöl- och sockerblandningen. Knåda degen tills den blir smidig. Tryck ut den i en smord pajform och grädda pajskalet i 200° 10 - 15 minuter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ned mjölet och vispa tills allt löst sig. Tillsätt citronsaften. Häll allt i pajskalet och grädda längst ned i ugnen i 200° 8 - 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben