Sardellkycklingbröst med röd sallad

Serverar: 4 portioner

Kyckling med sardellröra som serveras med en röd sallad med rödkål, rödbetor och vattenmelon. Sälta möter sötma!

Ingredienser

  • 50 g sardeller
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 4 msk olivolja
  • 5 majskycklingbröst, ca 900 g
  • Vitpeppar
  • 200 g blandade oliver
  • 2 msk saltinlagd kapris
  • 2 färska vitlökar
  • Röd sallad
  • 500 g rödkål
  • 3 medelstora färska rödbetor
  • ½ msk grovsalt
  • 500 g vattenmelon
  • 1 äpple
  • 2 msk ättikssprit, 12%
  • 1 msk socker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 50 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Dela rödkålen och skär bort roten. Strimla kålen och lägg i en bunke. Skala rödbetorna och riv dem på grova sidan av ett rivjärn. Lägg de rivna rödbetorna i en plastpåse. Tillsätt salt och knåda påsen ett par minuter. Lägg rödbetorna i bunken.
    2. Skala vattenmelonen och skär den i cm stora kuber. Lägg i bunken tillsammans med tärnat äpple. Tillsätt ättikssprit, socker, balsamvinäger och olja. Rör om väl så att smakerna blandas. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
    3. Täck bunken med plastfolie och låt stå i kylskåp i ett dygn.
    4. Sätt ugnen på 175 grader.
    5. Hacka sardellerna grovt och lägg i mortel. Tillsätt fänkålsfrön och lite olivolja i taget. Stöt till en slät röra.
    6. Skär en liten ficka på undersidan av kycklingen. Tryck in sardellröran. Fördela resten av röran runtom kycklingbrösten. Krydda med mald vitpeppar. Lägg kycklingbrösten i en plastpåse och låt marinera ett par timmar i rumstemperatur.
    7. Fördela oliver och kapris i botten av en ugnsform. Lägg i kycklingbrösten med skinnsidan uppåt.
    8. Ansa vitlökarna och klyv dem på längden. Lägg halvorna med snittytan uppåt bredvid kycklingbrösten. Pensla med lite sardellröra. Stek i ugn i ca 30 minuter.
    9. Strö hackade valnötter över salladen och servera till kycklingbröstfiléerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben