Sardinmousse i citroner

Serverar: 4 portioner

Lite smått och gott.....

Ingredienser

  • 4 stora citroner
  • 2 burkar skinn- och benfria sardiner i olja eller tomat (ca 250 g)
  • 1 stor lök
  • 1 msk smör eller margarain
  • 1 burk (250 g) keso
  • ½ tsk smulad dragon
  • Fruktkött från i citron
  • ½ tsk salt
  • Isbergssallad
  • Till garnerin
  • Citronmeliss eller persilja
  • Instruktioner

    1. Skölj citronerna och skär av ett lock. Skär bort lite i botten så att citronerna står stadigt. Gröp ur fruktköttet.
    2. Häll bort oljan från sardinerna (tomatsåsen kan vara kvar). Skala och hacka löken och fräs den mjuk i matfett. Låt löken kallna.
    3. Kör keson slät i mixer eller passera den. Blanda ner sardinerna och kör massan jämn. Rör för hand ner löken. Smaksätt med dragon, citron och salt. Strimla isbergssallad och lägg i botten på citronerna.
    4. Fyll med sardinmousse och garnera med en kvist citronmeliss eller persilja. Ställ citronerna på ett fat med strimlad sallad och servera med vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben