Schweizergratinerad kyckling

Serverar: 4 portioner

En rätt utan grädde eller crème fraiche och ändå en bjudrätt. Jag brukar dubbla såsen, tycker det blir för snålt annars.

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfiléer
  • 1 burk kronärtskockhjärtan (390 g)
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Såsen
  • 1 tetra (500 g) krossade tomater
  • 1 hackad gul lök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ dl vitt torrt vin (kan uteslutas)
  • 100 g rökt skinka
  • Paprikapulver
  • 2-3 dl riven smakrik ost (t ex Västerbotten eller prästost)
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i smör, häll på vin, tomatkross och buljongtärning, låt koka i 10 minuter. Blanda i strimlad skinka, smaka av och krydda med paprikapulver och ev peppar..
    2. Dela kycklingen i mindre bitar, krydda och stek den. Lägg kycklingbitarna i en gratängform och häll över såsen. Fördela kronärtskockorna längs kanten och täck kycklingen med den rivna osten. Gratinera i 225º, ca 20 minuter. Servera med ris och varma grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bp72 16 september 2009

    En supergod kyckling.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben