Scones med lemoncurd och vallmo

Serverar: 8 portioner

Krämiga scones med lite krispighet från vallmofrön, and with a nice cup of tea.

Ingredienser

  • 300 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vallmofrön, blå
  • 75 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl lemon curd
  • 3 st gul karamellfärg, droppar
  • Att doppa i
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och vallmofrö i en bunke.
    3. Skär smöret i tärningar. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna eller en gaffel. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en smulig deg.
    4. Rör ut lemon curd med karamellfärg till en slät kräm. Vänd försiktigt ner lemon curd i den smuliga degen.
    5. Häll upp ½ dl strösocker på en tallrik. Med 2 skedar tar du ut ditt antal scones i klickar som efter hand doppas i strösocker. Lägg vartefter på bakpappersklädd plåt.
    6. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben