Scones med stuns

Tid: 30 minuter

Mycket goda scones med dinkelvete och kornmjöl. Använd microns crisppanna om du har sådan.

Ingredienser

  • 2 dl dinkelvetemjöl
  • 2 dl kornmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • 1 msk vatten
  • 1 msk mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och arbeta in smöret (osmält) i degen med en gaffel. Tillsätt yoghurt, vatten och sirap. Blanda till smetig deg.
    2. Grädda i micro med crisppanna: Förvärm crisppannan i micron två minuter på crispfunktion. Ta ut pannan och platta ut sconessmeten i den, ca 1,5 cm tjockt. Grädda med crispfunktionen i 10 minuter. För att få lite mer färg på brödet kan man köra någon extra minut endast med microns grillelement.
    3. I vanlig ugn: Grädda bröden i mitten av ugnen, 225 grader ca 20 min.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben