Mycket goda scones med dinkelvete och kornmjöl. Använd microns crisppanna om du har sådan.
Ingredienser
2 dl dinkelvetemjöl
2 dl kornmjöl
1 msk bakpulver
2 krm salt
50 g smör
1½ dl naturell yoghurt
1 msk vatten
1 msk mörk sirap
Instruktioner
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och arbeta in smöret (osmält) i degen med en gaffel. Tillsätt yoghurt, vatten och sirap. Blanda till smetig deg.
Grädda i micro med crisppanna:
Förvärm crisppannan i micron två minuter på crispfunktion. Ta ut pannan och platta ut sconessmeten i den, ca 1,5 cm tjockt. Grädda med crispfunktionen i 10 minuter. För att få lite mer färg på brödet kan man köra någon extra minut endast med microns grillelement.
I vanlig ugn:
Grädda bröden i mitten av ugnen, 225 grader ca 20 min.