Scones på formbrödsvis

Tid: 45 minuter

En rolig variant av scones som är fantastiskt enkelt att baka!

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl (gärna special)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2,5 dl filmjölk
  • 1,5 msk olja
  • Instruktioner

    Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt därefter filmjölk och olja. Arbeta ihop till en smidig men kladdig deg. Smörj en brödform (1,5 liter) med olja. Fös över degen i formen och tryck ut den ordentligt i botten. Ovansidan får gärna vara lite ojämn, det ger fin karaktär till det färdiga brödet. Grädda brödet längst ner i ugnen i 30 minuter i 200°C. Lossa brödet ur formen och låt den svalna något på ett galler, gärna inlindat i en bakduk. Skär i skivor med en riktigt vass brödkniv. Servera med exempelvis cream cheese och din favoritmarmelad!

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (2)

    idea_ 5 september 2009

    Detta låter som något i stil med det Irländska brödet "Sodabread".

    mat-ilda 18 februari 2011

    Detta var ett snabbt och jättegott bröd.Ett bröd som är min favorit .Tack för receptet .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben