Seg äpplekaka.

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Godaste äpplekakan i stan.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 3 äpplen
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. Skala äpplena och skiva dem och lägg dem i en pajform. Strö på lite socker och kanelen.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Rör i mjöl och bakpulver till en jämn smet. Häll smeten över äpplena . Koka upp 1 dl vatten och slå det över pajen.
    3. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 25 minuter, känn med en provsticka att degen känns torr. Tag ut kakan och låt den svalna . Pudra på florsocker över pajen och servera med lite vaniljglass.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2
    4
    1 h
    10-12
    4

    Kommentarer (1)

    PinkLadie 1 september 2008

    Ytan blev hård och frasig. Kul med omväxling, men betyget blir bara 3.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben