Härligt segt dinkelbröd

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Dinkel ett oförädlat säd mer anpassat till våra magar. Sätt degen på kvällen och baka ut på morgonen. Mitt recept på "Surdeg på råg" hittar du på http://www.matklubben.se/recept/surdeg_paa_raag_till_maanga_bak_99659.html

Ingredienser

  • Dag 1
  • 6 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk rörsocker
  • 1 msk surdeg
  • ½ tsk jäst
  • 5½ dl kallt vatten
  • Dag 2
  • Vatten
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. En hushållsassistent kommer väl till användning. Blanda ihop ingredienserna och låt assistenten köra i 10-15 minuter på höga varv. Häll över degen i en stor skål och lägg över en bakduk. Låt degen stå kallt i 12 timmar.
    2. Arbeta några tag med degen på ett lätt mjölat bord. Dela degen i 10-12 lika stora bitar och dela upp dem på två plåtar som är lätt mjölade, med bakplåtspapper eller direkt på teflonplåtar. Platta ut med blöt handflata och fingrar. Pudra över lite siktat vetemjöl. Grädda på 225 grader i 20-30 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 40 min
    16
    1
    4
    1 h
    10-12
    4

    Kommentarer (1)

    imminn 23 augusti 2011

    Hej! Detta bröd ser underbart gott ut och jag ska baka det. Jag undtrar bara hur gör du surdegen som du har i? Det finns ju så många recept med denna surdeg, men inte hur man gör den eller ska förvara den etc. MVH Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben