Seg kladdkaka utan ägg med plopp

Väldigt god och är alltid uppskattad!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 4 msk ljus sirap
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g ploppchoklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och rör ner socker. Blanda i vetemjöl och kakao. Rör ner vispgrädde och blanda till en jämn smet. Dela ploppen och lägg i botten av en springform. Bred smeten över. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 – 35 minuter. Kakan ska vara något kladdig, för att bli perfekt när den kallnat något. Ugnens tid avser min ugn, kan vara annorlunda mer er!

    Liknande recept

    4
    1 h
    10-12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben