Serverar: 4 portioner
Tid: 50 minuter
Många tycker att sej är lite tråkig i färgen. Visst är den lite grå, men det är lätt att piffa till den med örter och grönsaker.
Sätt ugnen på 225°. Koka potatis. Skär sejfilé i 5 cm breda bitar och lägg bitarna i en ugnsfast form. Hacka persilja. Fördela persiljan, 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar över fisken. Skölj och riv skalet från citronen. Grovriv parmesan. Blanda citronskal och parmesan med grädde, 0,5 dl vatten och saften från halva citronen i en liten bunke. Häll blandningen över fisken och gratinera i ugnen i 20-25 minuter. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull. Skär vitkål i smala klyftor. Koka kålen och haricots verts i 3 minuter. Halvera körsbärstomater och blanda med de kokta grönsakerna i en skål. Servera fisken och såsen med den kokta potatisen och grönsakerna.