Sej i citron- och parmesansås med kokt potatis och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Många tycker att sej är lite tråkig i färgen. Visst är den lite grå, men det är lätt att piffa till den med örter och grönsaker.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 600 g sejfilé
  • ½ kruka persilja
  • 1 citron
  • 75 g parmesan
  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g vitkål
  • 150 g haricots verts
  • 250 g körsbärstomater
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Koka potatis. Skär sejfilé i 5 cm breda bitar och lägg bitarna i en ugnsfast form. Hacka persilja. Fördela persiljan, 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar över fisken. Skölj och riv skalet från citronen. Grovriv parmesan. Blanda citronskal och parmesan med grädde, 0,5 dl vatten och saften från halva citronen i en liten bunke. Häll blandningen över fisken och gratinera i ugnen i 20-25 minuter. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull. Skär vitkål i smala klyftor. Koka kålen och haricots verts i 3 minuter. Halvera körsbärstomater och blanda med de kokta grönsakerna i en skål. Servera fisken och såsen med den kokta potatisen och grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben