Semifreddo med blåbär och maränger

Serverar: 6-8 portioner

En suverän glassdessert som smakar lent av vanilj och blåbär.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl socker
  • 5 dl vispgrädde
  • En nypa salt
  • Ca 3 dl blåbär
  • 3 dl maränger
  • Servering
  • Färska bär
  • Maränger
  • Instruktioner

    1. Dela äggen i gulor och vitor och lägg i två separata skålar. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulorna tillsammans med fröna från vaniljstången och sockret till en ljus och luftig smet. Vispa grädden medelhårt. Vispa äggvitorna med saltet till ett hårt skum.
    2. Vänd ner grädden i äggulesmeten. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna. Tillsätt blåbär och maränger och vänd försiktigt ihop. Fördela glassmeten i en avlång brödform ca 1½ liter, fodrad med plastfolie. Ställ formen i frysen i minst 5 timmar.
    3. Stjälp upp glassen på ett fat och dekorera med färska bär och maränger eller skiva upp glassen och servera den på tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben