Semlor glutenfria

Tid: 2 timmar

Lätt arbetad deg som ger saftiga bullar. godast nygjorda. Ev. kan man ha mer socker i degen om man önskar sötare bullar. Lycka till!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ dl socker
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk kardemumma (om man vill)
  • 3.5dl mjölmix + ½ dl till utbakningen
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken, värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen. Häll i salt, socker och fiberhusk blanda tills jästen löst upp sig. Låt stå 10 min. Blanda i mjölet kör maskinen i 5 min. Låt jäsa 30 min. Tag upp degen på mjölat bord. Dela degen i två delar och rulla till två rullar. Dela varje rulle i 6 delar beroende på hur stora semlor du vill göra. Forma till runda bollar. Lägg på en plåt. Låt jäsa i 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 min 225 grader.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    12
    3
    1 h 30 min
    18-24
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben