Senapsgriljerad blomkål

Serverar: 4-6 portioner

Läckert och vegetariskt att servera på julbordet.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, ca 700g
  • Griljering
  • 3 msk skånsk senap
  • 1 äggula
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 krm salt
  • 2 msk + ½ msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Ansa och koka blomkålen i lättsaltat vatten under lock 10-15 minuter, så att den fortfarande har spänst. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av ordentligt. Torka av den med lite hushållspapper.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Blanda senap, äggula, farinsocker, riven ingefära, salt och 2 msk ströbröd. Lägg blomkålen på en plåt, täck med griljeringen. Strö över ½ msk ströbröd.
    4. Griljera blomkålen mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera den varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben