Senapsmarinerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Här virar vi in marinerad kycklingfilé i kallrökt skinka. Det blir saftigt och gott tillsammans med basilikasåsen.

Ingredienser

  • 500 g kyckling
  • 100 g kallrökt skinka
  • Marinad
  • ½ dl svensk senap
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 citron, finriver skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Basilikasås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 tsk örtsalt
  • Instruktioner

    1. Blanda senap, olivolja och vatten till en marinad i en skål. Tillsätt citronskal, pressad vitlök, salt och peppar. Skär varje filé i 3 cm avlånga bitar. Låt dem marinera ca 1 timme.
    2. Sätt ugn på 225 grader. Vira en skiva skinka runt varje kycklingbit. Smör stek dem så de får färg men inte helt genomstekta. Salt och peppra.
    3. Lägg den i en smord ungsform. Stek kycklingen mitt i ugnen 10-12 minuter till den är genomstekt.
    4. Gör basilikasåsen under tiden. Kör crème fraiche, basilikablad, olivolja och örtsalt i mixer till en slät sås. Ställ den kallt. Servera kycklingen med klyftpotatis och sallad. Ringla över lite sås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben