Senapssill

Den här sillen har vi gjort i 20 år till jul och påsk. Tar lite tid men är definitivt värt det.

Ingredienser

  • 6 urvattnade saltsillfiléer
  • Lag
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1/2 dl socker
  • Senapssås
  • 1/2 dl svensk senap
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 1/2 dl olja
  • 2 tsk vinäger
  • 1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    Rör ihop en lag av vatten, ätika och socker. Lägg i sillfiléerna och låt stå 5-6 timmar. Rör ihop senap, socker, peppar och vispa i oljan. Tillsätt vinäger och dill och häll såsen över de skurna sillbitarna. Låt stå kallt minst 2 timmar före servering.

    Liknande recept

    4.6
    15 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben