Senapssill

Serverar: 6 portioner

En snabbgjord klassiker,som inte får saknas på julbordet.

Ingredienser

  • 1 ask 5 -minuters inläggningssill ,420 g
  • Senapssås
  • 3 msk grovkornig söt & stark senap
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 krm salt
  • lite nymald vitpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. 2. Sås: Blanda senapssorterna och sirap i en bunke.Tillsätt yoghurt och smaka av med salt och peppar.Blanda ner dillen. 3. Blanda ner sillen i senapssåsen.Låt gärna stå till nästa dag.

    Liknande recept

    4.6
    15 min
    4-6
    5

    Kommentarer (1)

    WiolaH 20 november 2009

    Det här var både gott och enkelt! Jag är inte så glad för dill så jag har provat att byta ut den mot kinesisk gräslök som jag råkade ha i trägår´n. Har även provat med dragon, så nu vet jag inte längre vilken variant som är bäst........ -men gott är det! WiolaH

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben