Serranolindad kycklingfilé med helloumi på grekisk sallad

Serverar: 4 portioner

Det här receptet fick jag smaka på när jag handlade på ICA i dag, hur gott som helst.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 8 skivor Serranoskinka , Boadas
  • 1 pkt Halloumiost , Fontana
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 2 dl Kalamataoliver , Fontana
  • Olivolja
  • Rödvinsvinäger
  • Socker
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt i kycklingfilén.
    2. Skiva halloumin längsmed osten ca 5 mm tjocka skivor
    3. Lägg ut två skivor serranoskinka på skärbrädan.
    4. Lägg på en kycklingfilé på skinkan, fyll fickan med ost.
    5. Salta och peppra och rulla in kycklingen i skinkan.
    6. Bryn kycklingen och börja med skinkskarven ner mot pannan tills paketet fått fin färg.
    7. Lägg upp i ugnsform eller plåt. Baka kycklingen ca 20 minuter i 190 grader.
    8. Låt kycklingen vila några minuter och skär den i skivor, lite diagonalt , och lägg upp på salladen.
    9. Sallad: Skala gurkan och skär i centimeterskivor. Skär tomat i bitar och strimla rödlöken. Blanda grönsakerna i en skål och lägg i oliverna. Gör en dressing av vinäger, olivolja, smaksätt med salt, peppar och en nypa socker. Vänd ner dressingen bland grönsakerna innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben