Sesam- och ingefärskryddade kycklingspett

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

5/5 poängare hos oss

Ingredienser

  • sesam och ingefärsglaze
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 dl japansk soya
  • 1 msk sesamfrö
  • Ca ½ hackad röd chili
  • 1 msk risvinsvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk riven ingefära
  • Grillspett
  • 1 kg kycklingfilé
  • Ca 12 trägrillspett
  • Servering
  • Sweet chilisås
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    1. Lagas med fördel till en buffé men då får man plussa på ingredienserna.
    2. Blanda samman alla ingredienserna till glazen. Sjud dessa i en kastrull tills det blir simmigt, lite trögflytande.
    3. Tärna kycklingfilén i 1½x1½ cm bitar och lägg dem i en stor skål. Slå glazen över kyckling och låt det marinera ca 1 timme. Lägg grillspetten i blöt under tiden.
    4. Trä på kycklingbitarna på spetten, jag brukar köra halva träspett och ungefär 3 bitar per spett.
    5. Grilla på grill eller stek i pannan ca 3-3½ minut per sida, det ska vara genomstekt men inte torrt.
    6. Servera gärna med en god couscoussallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben