Sesamdressad råkostsallad

Serverar: 4 portioner

Kålrot och rättika är två underskattade råvaror. Sätt spännande smak på dem med färskpressad limejuice och sesamolja.

Ingredienser

  • 200 g kålrot
  • 200 g rättika
  • ½ - 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 ½ tsk spiskummin
  • 1-2 msk pressad limejuice
  • 1 tsk japansk soja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • ½ dl grovhackad bladpersilja
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala och grovriv kålrot och rättika. Blanda ingefära, spiskummin, limejuice och soja, smaka av med salt och peppar. Rör ner oliv- och sesamolja. Blanda ner kålrot, rättika och persilja.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4
    1
    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben