Sesamlax med varm quinoasallad

Serverar: 4 portioner

Det är en fröjd för ögat och för gommen när sesamstekta laxspett och pigg limekräm toppar en sötsyrlig röd quinoasallad. 466 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 8 tinade laxspett, Findus
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 krm salt
  • Quinoasallad
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl röd quinoa
  • 2 rödlökar
  • 4-6 bitar syltad ingefära, ca 30 g + 1 ½ msk sirap från den syltade ingefäran
  • 1 lime
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk chiliflakes
  • Limekräm
  • Skal från 1 lime
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Quinoasallad: Koka upp vatten och buljongtärning, tillsätt quinoan och låt puttra under lock 20 minuter. Låt rinna av i sil. Anas och klyfta rödlöken, skiva ingefäran fint. Skrubba limen i ljummet vatten, riv skalet (och spara till limekrämen) och pressa 1 ½ msk juice. Skala och finhacka vitlöken.
    2. Stek vitlök och lök 2 minuter på medelvärme i oljan utan att det tar färg. Tillsätt ingefära, sirap, limejuice, salt och chiliflakes. Låt puttra på låg värme 4 minuter. Rör i den väl avrunna quinoan.
    3. Limekräm: Blanda limeskal, yoghurt och salt.
    4. Hetta upp en stekpanna och stek laxspetten gyllene runt om i sesamoljan på medelvärme. 4 minuter. Salta.
    5. Servera laxen med ljummen sallad och limekräm.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben