Len och mjuk pannacotta som toppas med ananas och honung.
Sesampastan ger pannacottan en lite sträv och spännande konsistens.
Ingredienser
3 gelatinblad
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
5 msk tahini (sesampasta)
2 msk socker
2 msk flytande honung
Garnering
½ ananas, ca 500g
2 msk flytande honung
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
Värm mjölk, grädde, tahini, socker och honung i en kastrull tills det nästan kokar. Ta upp och låt gelatinblande smälta i gräddblandningen.
Låt svalna i kallt vattenbad och rör om då och då under tiden så att gräddblandningen inte separerar.
Häll upp i glas och låt stelna i kylen ca 2 timmar.
Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen, skär fruktköttet i små bitar.
Fördela honung och ananas ovanpå pannacottan och servera.