Sesampannacotta med ananas

Serverar: 4 portioner

Len och mjuk pannacotta som toppas med ananas och honung. Sesampastan ger pannacottan en lite sträv och spännande konsistens.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk socker
  • 2 msk flytande honung
  • Garnering
  • ½ ananas, ca 500g
  • 2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Värm mjölk, grädde, tahini, socker och honung i en kastrull tills det nästan kokar. Ta upp och låt gelatinblande smälta i gräddblandningen.
    2. Låt svalna i kallt vattenbad och rör om då och då under tiden så att gräddblandningen inte separerar. Häll upp i glas och låt stelna i kylen ca 2 timmar.
    3. Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen, skär fruktköttet i små bitar. Fördela honung och ananas ovanpå pannacottan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben