Sesamräkor med honung

Serverar: 4 portioner

Wokade räkor smaksatta med vitlök, ingefära och honung är en smaksensation. Strö över rostade sesamfrön som pricken över "i:et".

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal eller 400 g skalade räkor
  • 1 msk sesamfrön
  • ½ tsk citronpeppar
  • ½ dl majsmjöl
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 4 vårlökar, fint skivade
  • 1 stor vitlöksklyfta, pressad
  • 2 tsk färsk ingefära, finhackad
  • 4 msk honung
  • 1 msk soja
  • 1 msk chilisås
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Om räkorna är stora så spara den yttersta delen av stjärten som dekoration.
    2. Rosta sesamfröna i en stor stekpanna.
    3. Blanda citronpeppar och majsmjöl i en skål. Lägg ner räkorna och vänd runt dem tills de är helt täckta av paneringen.
    4. Hetta upp 1 msk olja i en wok eller tjockbottnad stekpanna. Tillsätt räkorna och bryn dem under omrörning tills de är genomvarma, ca 2-3 minuter. Lägg upp räkorna på varma tallrikar och håll dem varma.
    5. Tillsätt resten av oljan samt sesamolja, vårlök, vitlök och ingefära. Låt fräsa under omrörning i 2 minuter. Tillsätt honung, soja, chilisås och färskpressad citronsaft. Sjud upp under omrörning. Häll såsen över räkorna. Strö över sesamfrön och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben