Shepherd's pie med grönsaker

Serverar: 4-6 portioner

En mycket god vegetarisk mjölkfri variant på den traditionella engelska rätten.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 115 g svamp
  • 1 grön paprika
  • 2 morötter
  • 400 g burktomater
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk torkad basilika
  • 500 g tofu
  • 455 g mosad potatis
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Hacka löken och fräs i oljan tills den börjar mjukna. Hacka svampen, paprikan och morötterna. Blanda ihop med löken och rör ordentligt. Lägg till tomaterna, lagerbladet och basilikan. Täck över och låt sjuda i ungefär 10 minuter. Smula ner tofun i blandningen och låt koka i ytterligare 5 minuter. Lägg i blandningen i en smord ugnsfast form och täck över med potatismoset. Grädda den i ugnen i 200°C i 15-20 minuter tills den blivit gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben