Shirmal - vetebröd från Pakistan

Ett ljust bröd som äts till frukost men även till andra måltider. Om man ersätter yoghurten med vatten så får man en spröd skorpa.

Ingredienser

  • 2½ dl yoghurt
  • 25 g jäst
  • 2 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk mald kardemumma
  • 8-10 dl vetemjöl
  • Mjölk till pensling
  • Sesamfrön till garnering
  • Instruktioner

    1. Ger 10 småbröd
    2. Värm yoghurten till 37 grader. Lös upp jästen i yoghurten. Tillsätt ägg, olja, salt, socker och kardemumma. Blanda i det mesta av vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 1 timma under bakduk.
    3. Lägg degen på mjölat bakbord och knåda ordentligt. Dela i 10 lika stora delar. Rulla till bollar som kavlas ut till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Lägg dem på en smord plåt och låt jäsa i ca 30 minuter.
    4. Nagga med en gaffel och pensla med ljummen mjölk. Strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 200 grader. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben