Shish kebab

Serverar: 4 portioner

Betyder kött på spett och får här sällskap av en het och krämig grönsaksröra.

Ingredienser

  • 500 g benfri lammstek eller utskuren biff
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 små gula lökar
  • Smör
  • Aubergine och bönröra
  • 1 aubergine, ca 300 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 1 burk, 400 g hela tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk chilipeppar
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 burk, 400 g kidneybönor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar och blanda med kryddorna.
    2. Skala och klyfta löken. Varva kött och lök på små träspett.
    3. Skär auberginen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs aubergine och vitlök i smör i en stor stekpanna.
    4. Lägg över i en gryta och rör ner tomater med spad, tomatpuré, salt, chilipeppar, spiskummin, kidneybönor utan spad och halva mängden crème fraiche.
    5. Låt röran koka några min. Strö över mynta.
    6. Stek spetten i smör 2 – 3 min på varje sida. Servera med en klick crème fraiche, sallad och apelsinklyftor.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben