Sigrids rutor med kokos topping

En god långpenne kaka som kräver lite tålamod med den underbart goda krämen på kakan.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kallt vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Kräm
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Garnering
  • kokos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda i vetemjöl, bakpulver och vattnet.
    2. Grädda kakan i en liten långpanna ca 20 x 30 i 20 minuter i 175 grader
    3. Sjud krämen under tiden. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda på svag värme, under omrörning tills det tjocknar.
    4. Bred över krämen på kakan medans både krämen och kakan är varm. Strö över kokos.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (1)

    LillSnuttan 6 januari 2012

    Jatte god och snabb att gora. Förster inte varfor man Maste ha talamod?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben