Sillatårta med potatis

Serverar: 8-10 portioner

En sorts smörgåstårta till midsommar.

Ingredienser

  • 1 grov smörgåstårtsbotten 30x40 cm
  • Smörgåsmargarin
  • ca 1½- 2 kg kokta potatisar
  • 12 kokta ägg
  • 250-300 g matjessill
  • 5 dl gräddfil
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe rädisor
  • Instruktioner

    1. Denna smörgåstårta blir godast om man äter den så snabbt som möjligt. Den ska inte stå till sej.
    2. Skiva kokta potatisar.Skiva kokta ägg.Skär matjessillen i småbitar.Hacka gräslöken, rödlöken och skiva rädisorna.Tag 1 grov smörgåstårtsbotten och bred den med smörgåsmargarin. Lägg på 2 lager kokta potatisar. Lägg på 2 lager kokta ägg. Strö över den skurna sillen. Bred över gräddfilen. Lägg gräslök, rödlök och rädisor i tvära strimlor som garnering på gräddfilen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben